Het Huis Landfort is een kasteel en landgoed noordelijk gelegen van Megchelen in de Gelderse Achterhoek, in de gemeente Oude IJsselstreek, direct aan de landsgrens met Duitsland.

De oudste vermelding van het kasteel is afkomstig uit 1434 als het kasteel verkocht wordt aan Derick Van Bronckhorst en Batenburg. Na veel eigenaarswisselingen werd het kasteel in 1823 gekocht door Dr. Johann Albert Luyken die het schonk aan zijn zus Christina Margaretha. Zij liet het kasteel verbouwen door de architect  J.T.Übbing. Deze liet de kasteelgracht dempen en breidde het huis uit door middel van twee kwartcirkelvormige vleugels. In 1641 had al een grondige verbouwing plaatsgevonden waarbij een vierkant huis gebouwd werd, met op iedere hoek een toren voorzien van een uiendak. Deze originele bebouwing gaat nog grotendeels schuil in het tegenwoordige huis.

Sinds 1970 is het huis en landgoed in beheer onder de stichting Het Geldersch Landschap. Deze stichting verkocht het huis in 2006 voor particuliere bewoning, dat  een klein deel van het landgoed in erfpacht uitgaf. Het huis is daardoor niet toegankelijk. De rest van het landgoed  is 40 hectare groot en  opengesteld voor het publiek.