Aan geadresseerde

 

 

 

U W  B R I E F  V A N
O N D E R W E R P
U W  K E N M E R K
O N S  K E N M E R K
R O D E N

 

Burgernet

 

 

 

U12.09894

 

             

Bijlagen: 3

 

Geachte heer/mevrouw,

Als burgemeester ben ik er trots op u te vertellen dat de gemeente Noordenveld start met Burgernet. Een unieke samenwerking tussen u, de gemeente en de politie. Burgernet is een telefonisch netwerk van bewoners en ondernemers. De achterliggende gedachte is eenvoudig: hoe meer ogen en oren we gebruiken bij de opsporing van een vermist persoon of verdachte, hoe groter de kans dat we deze samen opsporen. Ik roep u dan ook op om mee te doen. De veiligheid van onze leefomgeving raakt ons immers allemaal!

 

Hoe werkt Burgernet?

Als u zich als bewoner of ondernemer aanmeldt voor Burgernet levert u een waardevolle bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid van onze gemeente. En dus ook aan die van uw eigen leefomgeving. De meldkamer van de politie kan een Burgernetactie starten als zij een melding binnenkrijgt van bijvoorbeeld een vermist kind, een overval, een winkeldiefstal of een inbraak. Er moet dan wel sprake zijn van een duidelijk signalement van een persoon en/of omschrijving van een voertuig. Doet u mee aan Burgernet dan krijgt u bij een Burgernetactie een ingesproken bericht of sms via de (mobiele) telefoon. Dit met het verzoek om uit te kijken naar een persoon of voertuig. Als deze actie ten einde is ontvangt u een bericht over het resultaat van de actie.

 

Burgernet werkt!

Burgernet wordt in steeds meer gemeenten ingevoerd en heeft al meer dan 1.000.000 deelnemers. Inmiddels zijn 360 gemeenten actief met Burgernet. Uitgebreide informatie vindt u in bijgevoegde folder en op de website www.burgernet.nl.

 

Hoe meldt u zich aan?

Bent u 16 jaar of ouder? Wilt u ook een actieve rol spelen in de veiligheid van uw

woon- en leefomgeving? Meld u dan aan via www.burgernet.nl. Heeft u geen internet? Vult u dan de antwoordkaart in. Hoe meer mensen meedoen aan Burgernet, hoe groter de kans dat verdachten en vermiste personen worden opgespoord.

 

Mocht u nog vragen hebben of heeft u meer aanmeldkaarten nodig dan kunt u terecht bij relatiebeheer Burgernet Drenthe, via drenthe@burgernet.nl of telefonisch 06-15837223.

 

Met vriendelijke groet,

 

 

 

 

J.H. van der Laan

Burgemeester