Bij de bushalte aan de Hofstedenlaan, ter hoogte van de Havezathelaan, is er een tekort aan stalling voor fietsen. Hierop werden wij geattendeerd door een van onze wijkbewoners. Een aantal dorpsgenoten komt op de fiets naar de bushalte, om daar verder te reizen met de bus. Helaas is er maar erg beperkte ruimte voor het stallen van fietsen bij deze bushalte aanwezig. Daardoor moeten de fietsen op plaatsen worden gezet, waar het er niet zo fraai uitziet.

 

Wij hebben dit probleem aangekaart bij de gemeente en wachten af op de vervolgacties van de gemeente. We zijn erg hoopvol dat het probleem binnenkort zal worden opgelost door het plaatsen van een fietsenstalling. In het verleden hebben wij dit al vaker met de gemeente kunnen regelen.

Inmiddels hebben we antwoord van de gemeente ontvangen. Een overdekte fietsenstalling lukt niet omdat daar niet voldoende ruimte voor is. Wel wordt er een overdekt fietsenrek geplaatst. Hiervoor wordt de afvalbak verplaatst richting de abri. Afhankelijk van het weer wordt het fietsenrek in maart en anders uiterlijk april geplaatst.

Het fietsenrek is al enige tijd geleden geplaatst. Een zeer snelle actie van de gemeente! Nu hoeven de fietsen niet meer rond te slingeren maar kunnen ze netjes in het rek geplaatst worden. Een goed initiatief van een buurtgenoot om de wijk netjes te houden.